7 найсильніших молитов на день святого миколая чудотворця 19 грудня

50

читайте і запам’ятовуйте найсильніші молитви до святого миколая чудотворця. Моліться і просіть у бога здоров’я, грошей і щастя, для себе і близьких, і нехай всевишній почує ваші молитви і зійде.

Микола чудотворець

м удрі люди всіх часів відзначають, що абсолютних атеїстів в світі не буває, людині потрібно в щось вірити і знати, що він не один, і є вища сила, яка підтримає його, варто тільки звернутися.

Святитель миколай чудотворець знайомий кожному віруючому християнину і навіть тим, хто не надто тісно пов’язаний з духовністю. Захисник вдів, сиріт і бідняків микола – син праведних християн, при цьому, не бідують.

Все, що він мав – роздавав людям, допомагав жебракам. Молодиком він став дуже побожним, почав боротися з язичницькими пережитками. Перші його чудодійні здібності з’явилися з перших хвилин його життя.

Мати, народжуючи його, зцілилася від серйозної хвороби. Коли миколу дитиною хрестили, він без сторонньої допомоги стояв на ногах 3 години, тим самим прославляючи пресвяту трійцю.

як правильно молитися миколі чудотворцю

з променається так, що зневірений прохач не отримує швидкого бажаного відгуку від молитви, але це не означає, що вищі сили відвернулися від нього. важливо не переставати вірити і посилити свою спільну молитву праведним поведінкою, а микола чудотворець обов’язково підтримає і заступиться.

  • обмежте себе в тих діяннях, які неприйнятні для віруючого християнина – не зловживайте курінням і алкоголем, не переїдайте, поводьтеся скромно і смиренно.
  • потрібну молитву варто читати 40 днів, не пропускаючи ні дня, а якщо якийсь із днів був пропущений-треба почати все з початку.
  • звертатися до чудотворця потрібно три рази: вголос, впівголоса і подумки.
  • якщо освячений образ є вдома, його треба встановити обличчям на схід, а перед іконою запалити свічку.
  • молитися тільки перед образом і не прибирати його всі 40 днів.
  • якщо молитви відбуваються в церкві, можна попросити дозволу у батюшки, щоб запалити лампадку. Зберігайте себе, зберігайте віру і бережи вас господь!

текст молитов миколі чудотворцю

1. Молитва миколі чудотворцю про зцілення від хвороби

*про всесвятий миколу , угоднику преізрядний господній, теплий наш заступниче, і скрізь в скорботах швидкий помічнику,

Допоможи мені, грішному і сумному, в настощем житії,

Умоли господа бога, дарувати ми залишення всіх моїх гріхів, еліко згрішив від юності моєї, у всьому житії моєму, справою, словом, думкою і всіма моїми почуття;

І під кінець душі моєї допоможи мені окаянному, умоли господа бога всієї тварі содетеля, визволити мене повітряних митарств і вічного муки, та завжди прославляю отця, і сина, і святого духа, і твоє милостивне заступництво, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

2. Молитва миколі чудотворцю про допомогу в грошах

*о добрий наш пастирю і богомудрий наставнику , святителю христовому миколаю!

Почуй нас грішних (імена), що моляться тобі і закликають на допомогу швидке заступництво твоє:

Виждь нас немічних, звідусіль уловлюваних, всякого блага позбавлених і розумом від малодушності затьмарених.

Потщися, угоднику божий, не залиш нас в гріховному полоні бити, та не будемо в радість ворогом нашим і не помремо в лукавих діянь наших.

Моли про нас недостойних содетеля нашого і владику, йому ж ти з безтілесними лики предстоіші:

Милостива до нас сотвори бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце, нехай не віддасть нам по справою нашим і по нечистоті сердець наших, але по своїй добрості віддасть нам.

На твоє бо клопотання уповающе, твоїм заступництвом хвалимося, твоє заступництво на допомогу закликаємо і до пресвятого образу твоєму припадающе допомоги просимо:

Визволи нас, угоднику христовий, від зол знаходять на нас, та заради святих твоїх молитов не обимет нас напасти і не загрузнемо в безодні гріховної і в тіні пристрастей наших.

Молі, святителю христовому миколаю, христа бога нашого, нехай подасть нам мирне житіє і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велику милість, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

3. Молитва миколі угоднику про допомогу в дорозі

*про святителя христового миколая!

Почуй нас, грішних рабів божих (імена), що моляться тобі, і моли про нас, недостойних,

Содетеля нашого і владику, милостива до нас сотвори бога нашого в нинішньому житії і в майбутньому веце,

Нехай не віддасть нам у справах нашим, але по своїй благості віддасть нам.

Визволи нас, угоднику христов, від зол, що знаходять на нас, і приборкати хвилі, пристрастей і бід, що повстають на нас,

Так заради святих твоїх молитов не обимет нас напасти і не загрузнемо в безодні гріховної і в тіні пристрастей наших.

Молі, святителю миколаю, христа бога нашого, нехай подасть нам мирне житіє і залишення гріхів, душам же нашим спасіння і велике милість, нині і повсякчас, і на віки віків.

4. Молитва миколі чудотворцю на удачу

*про всехвальний, великий чудотворче , святителю христовому, отче миколаю!

Молимо тебе, буди надія всіх християн, вірних защітель, жадібних годувальник, плачуть радість, болящих лікар, по морю плаваючих управитель, убогих і сірих живильник і всім швидкий помічник і покровитель, так мирне зде поживемо житіє і так сподобимося бачити славу обраних божих на небі, і з ними невпинно оспівувати єдиного в трійці поклоняється бога на віки віків. Амінь.

5. Молитва миколі чудотворцю змінює долю

*о, всехвальний і всечесний архієрею , великий чудотворче, святителю христов, отче миколаю, чоловіче божий і вірний рабі, чоловікові бажань, посудині обраний, міцний стовпі церковний, светильниче пресвітлий, зоро, осіявающая і висвітлює весь всесвіт: ти єси праведник, яко фінікс процвітлий, насаджений у дворах господа свого, живий в мірех, світом облагоухал єси і миро приснотекущее благодаті божа істочаяй.

Твоїм ходою, пресвятий отче, море освятитися, егда многочудесния твоя мощі ходоваху у град барський, від сходу до заходу хвалити ім’я господнє. О, преізрядний і предивний чудотворче, швидкий помічнику, теплий заступнику, пастирю предобрий, що рятує словесне стадо від всяких бід!

Тобі прославляємо і тобі величаємо, яко надію всіх християн, джерела чудес, захисника вірних, премудрого вчителя, жадібних годувальника, плачуть радість, голих вбрання, болящих лікаря, по морю плаваючих управителя, бранців свободителя, вдів і сиріт живильника і заступника, цнотливості хранителя, немовлят лагідного каракателя, старих зміцнення, постників наставника, трудяться упокій, жебраків і убогих рясне багатство.

Почуй нас, моляться тобі і вдаються під кров твій, яви предстательство твоє про нас до вишнього і ісходатайствуй твоїми богоприємними молитвами вся корисна до спасіння душ і тілес наших:

Збережи святу обитель цю (або храм цей), всякий град і весь, і всяку країну християнську, і люди живуть від усякого озлоблення допомогою твоєю, веми бо, веми, яко багато може молитва праведного, поспешествующая во благое:

Тобі ж праведного, по преблагословенней діві марії, предстателя до всемилостивого бога імами, і до твого, преблагий отче, теплому клопотанню і заступництву смиренно притікаємо.

Ти нас виконай, яко бадьорий і теплий пастир, від усяких ворогів, губительства, боягуза, граду, голоду, потопу, вогню, меча, нашестя іноплемінників, і в усіляких бідах і скорботах наших подай нам руку допомоги, і відкрий двері милосердя божого:

Понеже недостойни есмы зрети висоту небесну, від безлічі наших неправд, пов’язані узами гріховними, і николиже волі творця нашого сотворихом, ні сохранихом заповідей його.

Тому схиляємо коліна сокрушенна і смиренна нашого серця до зиждителю своєму, і твого отеческаго заступлення до нього просимо: помози нам, угодниче божий, та не загинемо з беззаконні нашими,

Визволи нас від усякого зла і від всякия речі сопротивныя,

Управи розум наш і зміцни серце наше в правій вірі, бо нині мертвий твоїм заступництвом й клопотанням, ані ранами, ні прещением, ні мором, жодним гнівом від творця свого умалени будемо, але мирне зде поживемо житіє і так сподобимся видети блага на землі живих, славяще отця і сина і святого духа, єдиного в трійці славімаго і покланяемаго бога, нині і повсякчас і на віки віків. Амінь.

6. Молитва миколі чудотворцю про заміжжя

*про всесвятий миколу, угоднику преізрядний господній!

За життя ти ніколи і нікому не відмовляв у проханнях, та не відмов рабі божій (ім’я дівчини бажає вийти заміж).

Пошли ж милість свою і проси господа про швидке моє заміжжя.

Віддаюся на волю господню і уповаю на милість його. Амінь.

7. Подячна молитва миколі угоднику

*миколу угоднику!

До тебе як до вчителя і пастиря я звертаюся з вірою і повагою, з любов’ю і схилянням.

Подячні слова тобі направляю, за життя благополучну молю.

Спасибі величезне тобі кажу, на милість уповаю та на прощення. За гріхи, за думки, та за помисли. Як помилував ти всіх грішних, так і мене помилуй.